Fastighetsägarna i Stockholm vill ha grön el

Under perioden april 2013 till september 2015 har 957 fastighetsägare i Stockholms län svarat på kartläggande frågor avseende nuvarande el-avtal och vad som styr valet av leverantör. Det är inte så överraskande att 48 procent av de tillfrågade uppger att priset är den viktigaste parametern, men på andra plats anses "grön el" som avgörande vid val av leverantör.

Marknadsledaren Fortum ser ut att pressa tillbaka Vattenfall som under förra året tagit över en del av marknaden. Fortum har i nuläget avtal med 27 procent av fastighetsägarna i regionen och Vattenfall är den näst största leverantören med 19 procent av fastighetsägarna som kunder. Telge Energi ökar sina marknadsandelar med 2 procent och E.ON. tappar 1 procent under samma period.

För ytterligare information om kartläggningen vänligen kontakta Alexander Ödling.
Övriga kontaktuppgifter finner du i menyn längst upp på sidan under Kontakt.
Diagrammet visar endast de fyra marknadsledande leverantörerna som under tredje kvartalet 2015 tillsammans levererar el till 70 procent av fastighetsägarna inom Stockholms län.Andelen företag som väljer rörliga avtal har ökat under det senaste året. Under september 2015 uppger 30 procent av fastighetsägarna att de är avtalsbundna tom 2017 eller senare.
Målgrupp: Fastighetsägare SNI 68 i Stockholms län
Intervjuad person: Fastighetsansvarig/Förvaltare


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer