DHL är ledande inom expresstransporter för Göteborgs parti & agenturhandel

Inom parti & agenturhandel i Göteborg med omnejd är den genomsnittliga årskostnaden för transporter 1,7 miljoner per företag. Fyra av tio tillfrågade bolag har behov av att skicka någon form akuta transporter/expresstransporter. 17 procent av inrikesgodset som skickas med express sker inom det egna länet och PostNord är den största leverantören. Sjutton procent av inrikesgodset som skickas med express sker inom det egna länet och PostNord är den största leverantören. UPS, och DHL Express har flest kunder med vardera 29,4 procent av företagen som kunder idag.


Totalt sett är DHL Express den dominerande leverantören av både inrikes och utrikes expressgodstjänster med en marknadsandel 48,5 procent inom parti & ageturhandeln i Göteborgsområdet.Genomsnittet för den årliga fraktomsättningen ligger på ca 1,7 miljoner kr, vilket är ganska precis en miljon mindre än företagen inom motsvarande målgrupp inom Stockholms län.35 av lagren i Göteborg har behov av att skicka expresstransporter inrikes35 av lagren i Göteborg har behov av att skicka expresstransporter utrikes varav 27 procent inom Norden, 44 procent inom övriga Europa.
Målgrupp: Parti & Agenturhandel (lager) SNI 46 i Göteborg med omnejd
Intervjuad person: Logistikansvarig


Fler nyheter

Svenska verkstäder byter ut Visma

Under de senaste 2 åren har Visma stadigt ökat sina marknadsandelar inom svensk verkstadsindustri. Publikators senaste rapport visar att de har tappat kunder under 2015 medan Jeeves och Microsoft växer inom segmentet.
Läs mer